Русия ще предложи увеличение на добива на петрол


Русия ще предложи увеличение на добива на петрол
Снимка: Getty Images

3114

Русия има намерение да предложи на страните от ОПЕК да се върнат към равнището на добив на суров петрол от октомври 2016 година. Това твърди агенция Bloomberg.

Според източниците на агенцията, предложението към страните от ОПЕК и редица невлизащи в организацията държави ще включва връщане към нивата на добив за три месеца, започвайки от юли. Предвижда се увеличение на производството с 1,8 милиона барела на ден пропорционално за всички страни, пише агенцията.

При това реалният ръст на доставки на петрол няма да бъде максимален, тъй като редица страни, включително Ангола, Венецуела и Мексико, няма да могат да увеличат добива до необходимото.

През май общото равнище на доставките на петрол бе в рамките на тавана от 32,5 милиона барела на ден, установено в края на 2016 година. На Русия се падат 300 хиляди барела. Споразумението работи от началото на 2017 година и вече два пъти е удължавано.

Заради намаления добив във Венецуела и редица други страни общото равнище на изпълнение на ограничителните мерки отдавна надвиши 100%. През април то е 152%. На фона на преизпълнението министрите от страните от ОПЕК заговориха за необходимостта да бъдат намалени квотите и постепенно за се възстановява добива още от втората половина на 2018 година. Въпросът ще се реши на срещата във Виена на 22-23 юни.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички