Русия успяла да се пребори със спадащия жизнен стандарт

Русия успяла да се пребори със спадащия жизнен стандарт
Източник: Getty Images

Русия успя да обърне негативната тенденция за спадане на жизнения стандарт на хората, това е основното постижение за 2019 г., заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"По обективни причини жизненият стандарт на руснаците или беше в застой, или спадаше. Тази негативна тенденция се наблюдава през последните 3 или 4 години", отбеляза Песков.

"Тази година успяхме да обърнем тази тенденция. Засега не можем да говорим за съществен растеж. Въпреки това тази тенденция е обърната", обясни той, цитиран от ТАСС.

Говорителят на Кремъл подчерта, че всичко това се случва "на фона на напълно гарантирана макроикономическа стабилност". "Това е може би основното постижение, тъй като въпреки недружелюбната среда за руската икономика и социална сфера, те са запазили напълно своята стабилност. Това е нашето основно постижение", отбеляза той.

Песков изтъкна, че е много трудно да се обособи едно от основните постижения през изминалата година, защото, както казва руският президент Владимир Путин, "основната цел е жизненият стандарт на хората".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.