Руската ВТБ Капитал се изтегля от Vivacom


Руската ВТБ Капитал се изтегля от Vivacom
Снимка:

5412

Руската инвестиционна банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ, изцяло ще излезе от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком (Vivacom). Това става ясно от официално съобщение на ВТБ, качено на сайта на банката.

В съобщението изрично е подчертано, че сътрудничеството в развитието на Vivacom с другите акционери е било много ползотворно и е позволило стойността на българския телеком да се увеличи значително.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че United Group купува българската компания за 1,2 млрд. евро, а най-големият акционер в телекома Спас Русев взе 46% дял за само 330 млн. евро.

Предстои обаче регулаторно одобрение на сделката с United Group, а от ВТБ изразяват увереност, че бъдещият нов собственик ще даде по-добри перспективи за българския мобилен оператор.

ВТБ Капитал допълни, че собствената му инвестиция във Vivacom е "още един пример за успешна сделка с частен капитал в региона".

Припомняме, че ВТБ Капитал се присъедини към консорциума VTL, за да влезе във Vivacom през 2015 г. Година по-късно беше проведен търгът, в който Спас Русев взе 46% от телекома. Той беше оспорен от Дмитрий Косарев, но неуспешно. Самият Косарев също обяви, че започва съдебни процедури срещу United Group заради новата сделка.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички