Ръст на хакерските атаки, насочени към големите американски банки

Ръст на хакерските атаки, насочени към големите американски банки
Източник: Getty Images

Няколко от големите американски банкови институции през последната седмица са регистрирали значителен ръст в броя на кибератаките към компютърните си системи, пише The Wall Street Journal.

По данни на изданието става въпрос за Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase и Wells Fargo. По всяка вероятност "хакерите търсят слабите места в компютърните мрежи" на въпросните компании.

Федералните власти, включително представители на Министерството на финансите на Съединените американски щати, са препоръчали на ръководството на банките да вземат извънредни мерки срещу опити за незаконно проникване в системите им.

Един евентуален несанкциониран достъп до информацията в базите данни на въпросните финансови институции може да доведе до дестабилизация на пазарите.

В доклад, изготвен от организацията Cyber Threat Alliance, (CTA) се отбелязва, че през последната година хакерите все по-често прибягват до използване на специални вредоносни програми, които им позволяват да използват чужди компютри за незабелязано генериране на криптовалути.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.