С бебе в самолета – съвети за оцеляване

С бебе в самолета – съвети за оцеляване
Източник: iStock/Guliver

Много пътници се оплакват – гласно или мислено, когато на самолета има плачещо бебе. Но едва ли осъзнават, че за родителят ситуацията не е по-малко труда.

Пътуването с малко дете по въздух си е цяло предизвикателство. От Business Insider дават няолко полезни съвета за това как да бъде преодоляно.

1. Резервирайте полет по обичайното време за спане на бебето.

Идеалният сценарий ще е бебето да спи през цялото време. Затова организирайте пътуването си така, че да съвпадне с обичайните часове за сън.

2. Изберете местата стратегически. 

Деца под 2 г. могат да летят безплатно, ако седят в скута на родител. Но ако можете да си го позволите, купете отделно място. При някои авиокомпании местата могат да се избират. Заложете на тези, които предлагат повече пространство (по някои линии ще трябва да доплатите за тях).

3. Вземете със себе си кенгуру.

Ще искате ръцете ви да са свободни, докато минавате през летището, за да можете да държите билетите или да вадите багажа при проверките. Може да вземете и бебешката седалка за кола и да я използвате в самолета.

4. Запасете се с допълнителни памперси, дрехи и т.н.

Никога не знаете какво ще ви потрябва, а на самолета няма откъде да го вземете. Затова се подгответе с по няколко екстра бройки. Ако децата ви са малко по-големи, опаковайте и играчки, книжки, въобще неща, които ще окупират вниманието им.

5. Дайте на бебето да смуче нещо по време на излитане и кацане.

На детенцето ще му е най-тежко в тези два момента заради налягането и дискомфорта в ушите. Ще му помогне да смуче нещо, например биберон или бутилка.

6. Бъдете любезни с останалите пътници.

Някои родители се извиняват предварително за шума или пък раздават тапи за уши. Това е мил жест, но не е задължителен. Ако бебето наистина плаче много, опитайте да запазите спокойствие и да го успокоите, доколкото можете.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.