С един туит Кайли Дженър изтри 1,3 млрд. долара от стойността на Snapchat

С един туит Кайли Дженър изтри 1,3 млрд. долара от стойността на Snapchat
Източник: Getty Images/Guliver

Американската риалити звезда Кайли Дженър (полусестра на Ким Кардашиян) успя само с един свой пост в Twitter да изтрие 1,3 млрд. долара от пазарната стойност на друга социална мрежа - Snapchat.

Кайли написа до своите 24,5 млн. последователи: "Някой друг също да не отваря Snapchat вече? Или съм само аз... това е толкова тъжно." След което акциите на компанията буквално се сринаха - спадът бе с 8%. По-късно затвориха сесията с понижение от 6 на сто.

Проблемите на Snapchat са свързани с редизайна на приложението, който разочарова потребителите и дори доведе до създаването на петиция с искане да бъде върнат стария вариант. Snapchat е в люта битка с конкурентни приложения, например Instagram, което дълбоко притеснява инвеститорите му. 

По-късно Дженър пусна друг туит, в който обяснява, че все още харесва социалната мрежа, но бедата вече бе сторена.

На пръв поглед изглежда малко учудващо, че влиянието на 20-годишната риалити звезда е толкова голямо, но Дженър всъщност е на път да се превърне в най-богатия член на клана Кардашиян.

Освен от предаването за семейството ѝ, тя изкарва милиони от продажбите на собствената си линия гримове и от рекламни постове в социалните мрежи, където е следвана от милиони хора, предимно младежи. А имайки предвид, че Snapchat се ползва най-вече от млади хора, мнението ѝ очевидно има значение.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.