С помощ от богатите фамилията Ротшилд възкресява бизнеса си в Германия

С помощ от богатите фамилията Ротшилд възкресява бизнеса си в Германия
Източник: Rothschild

Фамилията Ротшилд разширява германския си бизнес в опит да се конкурира с по-големи съперници във все по-оспорвания бизнес на обслужването на богатите хора.

През миналата година базираният в Париж клон на семейството - Rothschild & Co. е наел 9 души в своя германски клон за управление на частното богатство, увеличавайки служителите в него до 40 души. Компанията възнамерява допълнително да разшири персонала, тъй като вижда “възможности за висок растеж” в страната, посочва Райнхард Крафт, който оглавява бизнеса.

Усилията на компанията за привличане на богати клиенти идват, докато конкуренти като BNP Paribas и HSBC Trinkaus & Burkhardt също се разширяват на германския пазар за частно банкиране, което вероятно ще окаже натиск върху маржовете на печалбата в индустрията.

Крафт смята, че достъпът на неговата фирма до частни капиталови инвестиции - заедно със семейство Ротшилд като съ-инвеститор - може да му даде предимство, когато става въпрос за привличане на хора с голямо богатство.

Фамилията Ротшилд напуска Франкфурт преди повече от 100 години и не се връща до 1989 г., когато Rothschild & Co. отваря офис в германския финансов център и първоначално се фокусира върху корпоративните финанси.

Компанията се нарежда сред водещите консултанти на германските компании през миналата година по брой на приключените сделки, според данни на Bloomberg.

Rothschild & Co. създава втори стълб, който да добави към консултантския си бизнес в страната. Компанията започва с малък екип за частно банкиране. "Сега се опитваме да увеличим гамата в Германия и в тази област", казва Крафт.

През миналата година компанията разширява германската си база във Франкфурт, като отвори офис за частно богатство в Дюселдорф с екип от шестима души, наети от Deutsche Bank.

Активите, които компанията управлява в Германия, се увеличиха четирикратно през последните 5 години и според Крафт сега са значително повече от 3 млрд. евро. В световен мащаб бизнесът на Ротшилд за управление на богатство и активи управлява близо 70 млрд. евро в края на юни.

Компанията води началото си от банковата династия, започната от Майер Амшел Ротшилд във Франкфурт през 18-и век. По-късно той изпраща синовете си в различни столици из цяла Европа, за да правят бизнес с правителствата, които се нуждаят от пари, занимавайки се с железопътно строителство, революции и войни. В началото на 20-ти век, клонът във Франкфурт прекратява дейността си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.