САЩ, Китай и Южна Корея - лидери по развитие на интернет

САЩ, Китай и Южна Корея - лидери по развитие на интернет
Източник: Thinkstock

Китай разработи собствен индекс на глобалното развитие на интернет, става ясно от доклад на Китайската академия за киберпространство.

Документът отбелязва, че системата за оценка има експериментален характер и се основава на статистически данни от различни източници - китайски и чуждестранни, пише ТАСС. Индексът включва 38 държави от 5 континента, където, според авторите на доклада, интернет е получил най-голямо развитие. Анализът е извършен, като са взети предвид следните параметри: инфраструктура, иновационен потенциал, общо развитие на индустрията, интернет приложения, киберсигурност и управление на интернет.

Според комбинираното ниво на развитие на всички горепосочени параметри, първите три места са поделени от САЩ, Китай и Южна Корея. Списъкът е затворен от Нигерия.

Общият брой на потребителите на интернет в света се е увеличил от 1 на 3,8 милиарда от 2005 г. насам, се казва още в доклада. Най-много от тях живеят в Азия (49,7%), но покритието в този регион е по-ниско от средното за света. Най-високата степен на покритие за фиксиран и мобилен интернет понастоящем се регистрира в Северна Америка и Европа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.