САЩ опитват да атакува Huawei

САЩ опитват да атакува Huawei
Източник: Getty Images/Guliver

Съединените щати се опитват да убедят безжичните компании и доставчиците на интернет в съюзнически държави да избягват оборудването на китайския телекомуникационен гигант Huawei, цитирайки рисковете за кибернетичната сигурност. Това съобщи The Wall Street Journal.

Кампанията за лобиране, която е насочена и към държавни служители, се провежда в съюзнически страни, където се използва широко оборудването на Huawei като Германия, Италия и Япония, съобщава вестникът, цитирайки запознати.

САЩ също обмислят повече финансова помощ за развитието на телекомуникациите в страни, които избягват използването на китайско оборудване.

Huawei, която е един от най-големите доставчици на телекомуникационно оборудване и услуги в света, е подложена на проверка в някои страни, включително САЩ и Австралия, заради твърденията си за близки връзки с властта в Пекин.

Компанията отдавна е отхвърлил обвиненията за рискове за сигурността и връзките с китайските държавни разузнавателни служби.

Едно от притесненията на САЩ е за използването на китайското телекомуникационно оборудване в страни с американски военни бази.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.