САЩ започна ново разследване срещу Huawei

САЩ започна ново разследване срещу Huawei
Източник: Getty Images/Guliver

Американски прокурори разследват нови случаи на предполагаема кражба на технологии от китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies, съобщи в. Wall Street Journal, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Huawei е обвинен в кражба на интелектуална собственост от лица и компании в продължение на няколко години и набиране на служители от своите конкуренти, предава Reuters. От прокуратурата засега отказват коментар.

Разследванията показват, че правителството на САЩ проучва аспекти на бизнес практиките на Huawei, които не са включени в обвинителни актове срещу китайската компания, издадени по-рано тази година.

През януари министерството на правосъдието на САЩ обвини Huawei и неговия главен финансов директор Мън Ванчжоу в заговор за нарушаване на американските санкции срещу Иран, правейки бизнес с Техеран чрез тайно дъщерно дружество. По искане на Вашингтон Ванчжоу беше задържана на летището във Ванкувър, Канада, а в момента тече съдебно дело за екстрадицията ѝ в САЩ.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.