Сагата с апартаментите продължава - и Хампарцумян с имот на по-ниска цена

Сагата с апартаментите продължава - и Хампарцумян с имот на по-ниска цена
Източник: БГНЕС

Пореден скандален епизод от драмата "Апартаментгейт" излезе на бял свят. Този път той е свързан с все още главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян, пише Actualno.com.

Според публикация в сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Хампарцумян се е сдобил с апартамент от строителната фирма "Артекс" на ул. „Тинтява“ в столичния квартал „Дианабад“. Това обаче е станало на тройно по-ниска цена от принципната за региона. Банкерът купува 420 000 лева за 326 кв. метра т.е. 660 евро на квадратен метър - в сграда "Виделина", където според "Биволъ" апартамент от 75 квадратни метра с гараж от 24 квадратни метра струва 220 000 евро.

Сайтът за разследваща журналистика обаче посочва, че сделката за апартамента на Хампарцумян е завършена в деня, в който "Уникредит Булбанк" одобрява кредит от 28 359 535 лева за фирма "Крон 21" (28.06.2018). Става въпрос за договорна ипотека върху имот за застрояване с площ 9911 кв. метра на бул. Г.М. Димитров в "Дианабад". Около месец по-късно „Крон 21“ бива придобита от "Артекс Инженеринг".

Практиката в банковата сфера е заеми за такава голяма сума да се одобряват от колективен орган на съответната банка т.е. не еднолично. Actualno.com се свърза с пресцентъра на "Уникредит Булбанк" и постави въпроса дали банката счита, че има конфликт на интереси в случая и дали ще бъде наложена вътрешна санкция, ако финансовата институция заеме такава позиция. * (обновено към 15:55 часа) От пресцентъра ни отговориха, че банката не предоставя публично информация за настоящи, минали или потенциални клиенти.

Oт 1 май 2019 година, Хампарцумян вече няма да е главен изпълнителен директор и председател на УС на "Уникредит Булбанк".

Припомняме, че с апартаменти в "Изток" на доста изгодни цени вече се оказаха зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, депутатът Вежди Рашидов и зам-министърът на спорта Ваня Колева. 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.