Сайт изчислява колко време трае речта ви

Сайт изчислява колко време трае речта ви
Източник: iStock

Ако вече сте овладели стъпките към това станете добър оратор, браво на вас. Независимо дали ви се налага да се изкажете пред пълна аудитория с ваши състуденти в университета, на служебна среща или на сватба, говоренето пред публика е далеч по-лесно с предварителна подготовка.

Важно е да проверите например колко минути ще продължи подготвената от вас реч. Тя не бива да е твърде кратка, за да не изглежда сякаш претупвате нещата, но не бива и да е отегчително дълга. Ако нямате конкретни указания, добре е изказването да продължи между 5 и 7 минути.

Можете лесно да засечете времетраенето чрез сайта SpeechInMinutes.com. Просто въвеждате броя думи от речта си (можете да го видите на документа, на който сте я написали) и ориентировъчната ви скорост на говорене. Средната е 130 думи в минута, но може да се регулира от 100 до 160 думи. Обикновено в 5-минутна реч има около 650 думи.

Ако този инструмент не е достатъчно конкретен за вас, можете да използвате и ReadTime.eu. Там поставяте текста си и сайтът автоматично изчислява колко време ще отнеме изговарянето му. Има и опция, чрез която можете да разберете скоростта си на четене.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.