Салвини: Няма да променин и запетайка от бюджета

Салвини: Няма да променин и запетайка от бюджета
Източник: Getty Images/Guliver

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви, че правителството на страната няма да промени и „запетайка“ от бюджетния си план за следващата година, независимо че той беше отхвърлен от Европейската комисия. Това пише европейската редакция на Politico, цитирана от "Фокус".

„Тъй като сме вежливи, отваряме малките писъмца от Брюксел, четем ги и отговаряме“, заяви Салвини. „Те пишат обрано и ние отговаряме, но няма да променим и една запетайка от бюджета“.

„Ако Брюксел или някои големи професори искат растежа на Италия да стои на нула, те са попаднали на грешното правителство и грешния министър“, добави Салвини. „Ние сме спокойни“.

Във вторник Европейската комисия даде на Италия три седмици да пренапише проектобюджета си, или ще понесе последствия.

По-рано тази седмица премиерът на страната Джузепе Конте заяви пред Bloomberg, че правителството няма план „Б“.

Финансовият министър Джовани Трия написа до Комисията в понеделник: „Италия е наясно, че е избрала път, който не съответства на правилата на Европейския съюз. Това беше трудно, но необходимо, за да можем да върнем растежа на брутния вътрешен продукт до нивата от преди кризата на фона на текущите икономически трудности на италианците“.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.