Samsung представи сгъваем смартфон (СНИМКИ, ВИДЕО)

Samsung представи сгъваем смартфон (СНИМКИ, ВИДЕО)
Източник: Twitter

От седмици насам Samsung "гъделичка" почитателите на марката с предстояща премиера на сгъваем телефон и ето, че тя най-сетне се състоя.

Технологията се нарича Infinity Flex Display, самият телефон е с размер на таблет и може да се сгъва на две, така че да се смести в джоба, пише The Verge.

Джъстин Денисън, старши вицепрезидент, отговарящ за маркетинга на рекламните продукти, показа прототип с екран със 7,3-инчов диагонал (18,5 сантиметра).

Когато се сгъне на две, устройството представлява малко по-дебел смaртфон, но Samsung не е дала възможност на медиите и на разработчиците да видят устройството отблизо.

До три приложения ще могат да работят едновремернно на телефона, използвайки иновация, която от компанията наричат "мултиактивен прозорец".

Масовата продукция на Infinity Flex Display ще стартира до няколко месеца, но от Samsung не казаха кога ще покажат повече от просто едно концептуално устройство.

 

Южнокорейската компания не е единствената, която се "заиграва" със сгъваемите продукти. По последна информация такива разработват още Huawei, Lenovo и Xiaomi, а LG подготвя сгъваеми OLED дисплеи и телевизори.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.