Samsung вече ще опакова продуктите си с разградими материали


Samsung вече ще опакова продуктите си с разградими материали
Снимка: Getty Images/Guliver

2485

Технологичната компания Samsung започва да заменя пластмасовите опаковки на продуктите си с природосъобразни алтернативи, предава CNBC.

През първата половина на годината опаковките на всички стоки - от мобилни телефони до домашни уреди, ще бъдат сменени с биоразградими пластмаси и хартия. 

За мобилни телефони, таблети и аксесоари, компанията ще замени пластмасата, използвана за изработка на поддържащите тарелки с такива от целулоза, а материалите за опаковъчни торби с екологични материали. Samsung също ще промени дизайна на зарядното устройство, като замени гланцовата външна част с матово покритие и елиминира пластмасовите защитни филми, намалявайки използването на пластмаси.

Найлоновите торби, използвани за защита на повърхността на домакински уреди като телевизори, хладилници, климатици и перални машини, както и други кухненски уреди също ще бъдат заменени с торби, съдържащи рециклирани материали и биопластмаси, произведени от пластмасови отпадъци и био горива като нишесте или захарна тръстика.

Що се отнася до хартията, до 2020 Samsung ще използва само влакнести материали, сертифицирани от световни организации за опазване на околната среда, като Съвета по стопанисване на горите, Програмата за одобряване на схемата за сертифициране на горите и Инициативата за устойчиво горско стопанство.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички