Саниран блок за 3 млн. лева в Бургас протече

Саниран блок за 3 млн. лева в Бургас протече
Източник: МРРБ

Блок в Бургас, саниран за 3 млн. лева по националната програма, протече, предаде БНТ. Става дума за блок 16, Зона "А".

Обитателите му са в безизходица, тъй като при дъжд домовете им се наводняват, климатиците са изгорели заради некачественото поставяне, а от фирмата - изпълнител вече месеци не реагират и не предприемат никакви действия, за да оправят щетите.

На пръв поглед сградата изглежда като нова и красива, но при по-обстоен оглед се вижда, че изолацията на места не е поставена качествено и докрай, кабели висят отвсякъде, а улукът на една от стените на блока започва и спира в средата на блока.

Най-големият проблем за хората обаче са течовете в блока, започнали още по време при подмяната на покрива на сградата по време на санирането. Първоначално течовете били на няколко места и майсторите ги оправили, но впоследствие обхванали и други места от блока.

Сега, когато навън вали дъжд, ситуацията в блока става бедствена - от таваните на високите етажи започва да тече вода, която продължава към долните апартаменти. Черна вода избива по стените и от комините.

Жителите съжаляват, че блокът им е бил саниран и смятат, че то излязло съмнително скъпо. По думите им цените по работния проект били по-ниски от крайните цени. Около 70% от цените са завишени при ремонтните дейности, смята жителка в блока.

От община Бургас съобщиха, че са изпратили 20-дневно предупреждение към фирмата изпълнител. Ако фирмата не реагира до изтичането на този срок, ще започне съдебна процедура.

Снимка: Архив

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.