Саша Безуханова: Ще обединим усилия за подпомагане на дигиталното предприемачество у нас


Саша Безуханова: Ще обединим усилия за подпомагане на дигиталното предприемачество у нас
Снимка: iStock/Guliver

3764

Организации, които работят активно за развитие на дигиталното предприемачество в България, ще обединят усилията си в рамките на своеобразна дигитална коалиция. Нейна цел ще бъде да стимулира един от секторите с най-голям потенциал за икономиката на страната ни - този на дигиталните малки и средни компании. Това обяви Саша Безуханова основател на платформата Move.bg в ефира на БНР.

Безуханова каза още, че днес ще бъде обявено първото национално проучване на малки и средни компании в България в сферата на дигиталните технологиите. Към момента няма събрани данни относно фокуса им на дейност и какви точно технологии развиват стартиращите дигитални фирми у нас, съответно не се знае какви са проблемите, пред които се изправят ежедневно. Това национално проучване ще създаде карта на българските стартиращи бизнеси и ще очертае тенденциите в българската иновативна индустрия, обясни основателката на Move.bg.

По думите ѝ в България има доста витална и вече разпознаваема екосистема от дигитални предприемачи и стартиращи компании, които са новата вълна за развитие на модерната икономика, базирана на дигитално знание. Тя вижда това като шанс за България да излезе от параметрите на националните си икономически граници и да се възползва от дигиталния характер на глобалната икономика.

“В София има подобни хъбове и динамика, но виртуалният свят осигурява възможност ресурсът да бъде пренесен в мрежата и дигитални предприемачи да се възползват от обучения, достъп до финансиране и варианти за развитие”, каза още Саша Безуханова.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички