Седларски: Приоритет на новото ръководство на "София тех парк" ще бъдат лабораториите


Седларски: Приоритет на новото ръководство на "София тех парк" ще бъдат лабораториите
Снимка: БГНЕС

3106

Асен Ненчев е новият изпълнителен директор на "София тех парк", Васил Караиванов е председател на Съвета на директорите на "София тех парк", а Натанаил Стефанов е зам.-председател на Съвета на директорите. Тримата бяха представени от служебния министър на икономиката Теодор Седларски.

Целта на този екип е да осъществи бързи мерки, за да се раздвижи паркът до няколко седмици. Акционерите са им гласували доверие, защото те притежават необходимите качества, заяви при представянето им министър Седларски. Идеята на "София тех парк" е да има устойчивост на финансирането и да заработят лабораториите ефективно и устойчиво. Ще се формира и Бизнес съвет към парка, обяви Седларски, цитиран от БГНЕС. Акцентът ще бъде върху работата на лабораториите.

Всеки един от новоизбраните кадри представи себе си. Васил Караиванов благодари на акционерите, че са му оказали доверие. Завършил е Стопанския факултет на СУ и преподава там. Отделно от това се занимава с управление на небанкови финансови институции и финансови посредници. Участвал е и в създаването на първия публичен фонд за недвижими имоти и има няколко предприемачески дейности като създаване на компания за мобилни приложения в образованието. Има опит и в стартъп компании.

Асен Ненчев обясни, че през повечето време е живял в чужбина - в Единбург и в Лондон. Работел е в банката "Мерил Линч" , където се е занимавал с хедж фондове. Работил е и в банката "Сосиете Женерал". Преди 4 год. се е върнал в България, след като е започнал работа в "Лукойл".

Натанаил Стефанов заяви, че е представител на стартъп общността. Завършил е Софийската математическа гимназия и "Стопанско управление" в СУ. Стефанов разказа и че има специализации в САЩ и Англия в сферата на бизнес образованието и обществената дейност. В бизнеса е работил в сферата на маркетинга. Една от каузите му е образованието, като още след завършването на СМГ, е давал уроци по математика, а след завършването на университета, преподава маркетингови дисциплини в СУ и се занимава с обществена дейност. Две от каузите, за които е работил до момента, са за връзка между образованието и бизнеса, както и създаването на продукти с висока добавена стойност.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички