Седларски: Ще се стремим да повишим конкурентоспособността


Седларски: Ще се стремим да повишим конкурентоспособността
Снимка: БГНЕС

2842

Започваме стъпки за бързото повишаване на конкурентоспособността на българската икономика. Това заяви министърът на икономиката в служебното правителство доц. Теодор Седларски по време на официална церемония днес в Министерство на икономиката, на която пое поста от Божидар Лукарски.

„Ще работя за увеличаване на заетостта, постигане на добавената стойност чрез модерни производства в България, а оттам и повишаване на стандарта на живот на българските граждани“, каза още министър Седларски, цитиран от БГНЕС.

По думите му той и екипът му ще продължат с ускорени темпове да работят по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, както и по изпълнението на целите по Иновационна стратегията за интелигентна специализация, по която съществува широк консенсус. Служебния министър на икономиката посочи, че ще разчита на капацитета и експертизата на академичните среди в страната, както и на чужди академични среди, с които има контакти.

Министър Седларски отбеляза като важно предизвикателство увеличаване на изследователския капацитет в Министерството на икономиката, както и създаване на структури и институционални условия за икономически по задълбочени анализи и прогнози, които да бъдат добавен продукт на министерството към неговите потребители.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички