Семейство Обама влязло в Белия дом с 1 млн. долара. Сега има над 40 млн.


Семейство Обама влязло в Белия дом с 1 млн. долара. Сега има над 40 млн.
Снимка: Getty Images/Guliver

3375

Бившият американски президент Барак Обама е зает човек. От речите на публични събития през написването на мемоарите си до продуцентска сделка с Netflix - той определено не стои със скръстени ръце. Разбира се, всички тези неща допринесоха доста за набъбването на банковата сметка на семейството му. Колко точно са богати Обама?

Когато за първи път влизат в Белия дом, Барак и Мишел имат състояние от около 1,3 млн. долара. Днес притежават над 40 млн. долара, сочат данни на Forbes. 

Около 20 от тези милиона идват от заплатата на Обама като президент, от инвестиции и приходи от книгите му. Към тях се прибавят и приходи от заплатата на Мишел като адвокат, преди да стане Първа дама.

Като държавен глава Барак Обама е получавал годишна заплата от 400 000 долара, а като бивш президент му е отпусната пенсия от 200 000 долара годишно.

Барак е написал и няколко книги, които са му донесли над 15 млн. долара. Предстои и той, и Мишел да издадат и по още една книга за преживяванията си в Белия дом.

В днешно време Обама се появява често на публични събития, където изнася речи. Но не го прави безвъзмездно - откакто не е президент, е прибрал над 400 000 долара от хонорари за присъствие на различни форуми.

Семейството има и доста финансови инвестиции и вложения в недвижими имоти. В момента те живеят в имение във Вашингтон за 8 млн. долара, но имат и къща в Чикаго.

Барак и Мишел дават и много големи суми за благотворителност, като даренията им надхвърлят 2 млн. долара и са насочени предимно към организации за деца.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички