Семинар за бъдещи предприемачи стартира в София


Семинар за бъдещи предприемачи стартира в София
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3902

От 14 до 18 ноември в София ще се проведе младежки семинар на тема "Изграждане на предприемаческа култура сред младите хора". Инициативата е организирана от Фондация Българска Памет и е финансирана по програма „Еразъм+“ на ЕС, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“.

Повече от 30 младежи от България, Молдова и Република Македония, на възраст от 17 до 24 години, ще вземат участие събитието. Целта на срещите, дискусиите и интерактивните занимания в рамките на семинара е младежите да придобият предприемачески умения, полезни както за създаване на самостоятелен бизнес, така и за развиване на предприемачески качества във вече съществуваща организация. Друга важна цел, която организаторите си поставят е да бъдат подкрепени младите хора в тяхната кариерна ориентация и познаване нуждите на пазара на труда, с подходящи примери от бизнеса, НПО сектора и сферата на образованието.

По време на семинара младежите ще имат срещи с успели личности, които ще им разкажат за проекти реализирани на територията на България и ЕС, примери за добра предприемаческа култура. Ще посетят офиса на най-голямата научно-изследователска компания в Югоизточна Европа „Комак медикал“ и ще се срещнат със свои връстници от ЧСУ „Цар Симеон Велики“ – училището разработва своя авторска програма с акцент върху предприемачеството.

Очакваните резултати от семинара са подобряване на възможностите за заетост на младите хора чрез насърчаване на предприемачески умения, придобиване на умения за работа и общуване в мултикултурна среда, развиване на лидерски качества, умения за работа в екип.

Част от гостите и изявени лидери в своите сфери на развитие ще са – д-р Милен Врабевски, Основател и упревител на „Комак медикал“ ЕООД, Искрен Кръстев „ GEM” България, Петър Шарков „Start it Smart“.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички