Сериозните пътни ремонти в страната започват от април

Сериозните пътни ремонти в страната започват от април
Източник: БГНЕС

"В края на март - началото на април ще започнат текущите ремонти на републиканските пътища", каза по-рано днес по БНТ директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев. Точният момент ще зависи от температурите, които трябва трайно да са над 5 градуса.

Плановете са първо да бъдат ремонтирани участъците с най-натоварено движение. Ще се правят едроплощни кърпежи, а където е възможно, ще има и цялостно преасфалтиране. За момента дупките се запълват със студена асфалтова смес, която издържа между седмица и месец.

Инж. Златев посочи, че най-много дупки са се отворили по старите и най-натоварени участъци на автомагистралите и първокласните пътища, които на са ремонтирани от десетилетия. Като пример той даде отсечката между Вакарел и Ихтиман на автомагистрала "Тракия".

Инженер Георги Златев посочи, че ръководството на пътната агенция има огромно желание да продължи ремонта на старите участъци от "Тракия", тъй като това е единственият начин, по който може дълготрайно и качествено да бъдат решени проблемите с неравностите. "В участъците, които са цялостно преасфалтирани, няма проявени дефекти", подчерта директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура".

По повод продължаващите ремонти на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус" Златев уточни, че те ще приключат в началото на пролетта.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.