Шефовете на РЗОК вече са с безсрочни мандати


Шефовете на РЗОК вече са с безсрочни мандати
Снимка: БГНЕС

2888

Директорите на районните здравни каси ще заемат постовете си безсрочно, реши Надзорният съвет на НЗОК. В момента техните мандати са тригодишни, а кандидатите се явяват на конкурс.

Предложението за промяната в правилника за устройството и дейността на НЗОК е внесено от директора на районната каса в Смолян д-р Кузман Гелов от името на всички директори. Гелов е начело на РЗОК в града от създаването на здравната каса през 2000 г.

"Управителят на НЗОК сключва трудов договор със спечелилия конкурса за неопределено време по реда на Кодекса на труда и в съответствие с приетите от надзорния съвет на НЗОК правила", гласи новият текст. "На три години трябва да правя конкурс. А управителят на НЗОК често се сменя. Утре ще дойде някой и три години не може да ги пипне", мотивира подкрепата си за идеята управителят на НЗОК Глинка Комитов.

Директорите на РЗОК сключват договорите с болници, лекари и аптеки. Те определят и лимитите на лечебните заведения. Макар и общият бюджет на съответната районна каса да се определя от надзора на НЗОК, директорите имат известни възможности да преразпределят парите за отделните болници.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички