Шефът на "Джи Пи Груп": Хора с определени интереси ни сатанизират


Шефът на "Джи Пи Груп": Хора с определени интереси ни сатанизират
Снимка: БГНЕС

4037

Сатанизират ни, търпим тежки загуби. Нашият разговор с тях няма да се състои през медиите, а в съда. Има определени групи от хора, които имат определени интереси, искат да ни вкарат в режим на обяснение. Това заяви директорът на "Джи Пи Груп" Владимир Житенски, който уточни, че били депозирани съдебни искове. Единственото конкретно обаче по въпроса беше, че ставало въпрос за определени собственици на медии.

Житенски беше категоричен – че не е вярно, че "Джи Пи Груп" е рязала и горила документи, свързани с корупционни практики с европейски средства (бел. ред. - т.нар. афера "Джи Пи Гейт", която тръгна от сайта за разследваща журналистика "Биволъ") а било скандално, че името на компанията е свързано с убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова. Директорът обаче отрече, че изказването на премиера Бойко Борисов да бъдат извадени от всички обществени поръчки провокирало реакцията на компанията да се оттегли от проектите за строеж на тунел "Железница” и обновлението на линията на трамвай номер 5 в София. Имало обаче "политически лидери", които сатанизирали "Джи Пи Груп" - от думите на Житенски не стана ясно кои точно.

Линчуват ни публично – искам да им кажа, че улиците по които се движат, са строени от български строители, техните деди. Границата беше прекрачена брутално, възмути се Житенски, продължавайки да говори в трето неизвестно лице, множествено число. Той добави и, че в обществените поръчки в България не участва "само една птичка". Нито един търг в България не се печели на база технически спецификации - работи се на най-ниска цена. Ние даваме най-доброто качество за най-ниска цена, обясни Житенски.

Попитан от Нова телевизия дали след като приключи със съдебните дела, "Джи Пи Груп" ще се върне към обществените поръчки, директорът на компанията отговори, че може би щяло да стане със смяна на местата - те да си направят неправителствена организация и да бъдат съдници. Той каза и, че една трета от оборота на компанията бил от обществени поръчки, но така и не уточни какви точно и конкретно загуби търпи "Джи Пи Груп" заради "Джи Пи Гейт", като използваше единствено думата "големи".

Нали искат светлина – даваме пример за това с действията си, не само строителният бранш е прогнил. Нека тези, които правят разследващата журналистика, да се насочат, каза още Житенски. Той категорично отрече, че някога е имало икономически или политически чадър над "Джи Пи Груп". Не сме инструмент за политически игри, подчерта директорът на "Джи Пи Груп".

Припомняме, че вчера (15 октомври), главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е наложен запор на паричен превод от 14 млн. лева към чужда банка, свързан с "Джи Пи Груп". Компанията обаче отрече да са запорирани нейни средства - запорирани били пари на свързани с "Джи Пи Груп" фирми.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички