Шефът на Агенцията по инвестиции вещае по-добро бъдеще

Шефът на Агенцията по инвестиции вещае по-добро бъдеще
Източник: БГНЕС

Има увеличение от 37% на инвестициите в България спрямо времето отпреди две години. Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция по инвестициите Стамен Янев.

Съгласно позицията на Янев, по-сериозни към момента са намеренията на българските инвеститори. Това, обаче, не значело, че няма инвестиционен интерес и от чужбина. За пример Янев даде турска компания за фарове и осветителни тела. Става въпрос за доставчик на Mercedes, но изпълнителният директор на Българската агенция по инвестициите не каза точното име.

Янев се похвали и, че в IT сектора едни от големите сделки са с бъдещо участие, без обаче да говори с имена. Със сигурност, обаче, по информация на Expert.bg предстои финализиране на продажбата на SofUni още тази година и се очаква това да е най-голямата сделка в сектора за Централна и Източна Европа през тази година.

Същевременно Янев призна, че 2016 година, по която в момента се сравнява увеличението на инвестициите, е била най-лошата за този век. Той, обаче, показа оптимизъм и посочи, че за половин година имало 23 сертифицирани проекта - от средата на 2017 година насам, а до средата на 2017 година били 8.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.