Шефът на Alibaba Джак Ма: Първата работа е най-важна

Шефът на Alibaba Джак Ма: Първата работа е най-важна
Източник: Getty Images/Guliver

Първата ви работа може и да не е най-вдъхновяващата, но според китайския милиардер Джак Ма тя е най-важната в живота. 

"Това не означава, че тя трябва да е работата-мечта за вас, нито че трябва да ви харесва много. А че там ще научите основното и ще разгърнете способностите си", уточнява той, цитиран от CNBC. 

"Намерете място с добър и търпелив шеф, който да ви обучи и работете там поне три години. Това ще ви позволи да откриете силните и слабите си страни и да решите със сигурност какви ще са целите ви в живота", обяснява още Ма.

Самият той е начело на гиганта за онлайн търговия вече 20 години и казва, че твърде често младите служители напускат преждевременно, преди да са имали време да свикнат.

Ма е започнал професионалния си път като учител по английски език. В края на 90-те години на минали век създава компанията си заедно с партньори.

"Една от причините да оцелея в бизнеса 20 години е, защото бях учител. Така развих умение да идентифицирам талантливите хора и да ги вдъхновявам да се развиват. И по-късно успях да изградя силния екип на Alibaba", допълва още предприемачът.

Той обича да наема хора, които смята за по-умни от себе си, които са позитивни и никога не се отказват.

Миналата година Джак Ма обяви, че ще се оттегли от поста изпълнителен директор на Alibaba през септември 2019 г. Той се надява да се върне към преподаването в бъдеще.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.