Шефът на Apple: Ползвам телефона си по-рядко

Шефът на Apple: Ползвам телефона си по-рядко
Източник: Getty Images/Guliver

Макар все още да ползвам телефона си по няколко часа на ден, започвам да посягам към него по-рядко. Това каза не кой да е, а изпълнителният директор на Apple Тим Кук.

В интервю за предаването Axios по HBO Кук разкри, че става всеки ден в 4 сутринта, прекарва около час в разглеждане на коментари на клиенти и потребители, след което отива на фитнес, тъй като спортът му помага в борбата със стреса.

По отношение на зависимостта към смартфона, от която започват да страдат много млади хора, той заяви, че функцията Screen Time в iOS 12 е създадена именно като способ за справяне с проблема. Тя показва колко време сме използвали iPhone-а си и какво точно сте правили.

"Нашата роля е да предоставим на хората информация и възможности за контрол. Аз самият все още прекарвам доста време на телефона си, но пътите, в които посягам към него през деня, намаляват", допълва Кук.

Той засегна и темата за регулациите в технологичната индустрия. Въпреки че не е най-големият им фен, изпълнителният директор признава, че свободният пазар в момента не работи.

"Силно вярвам в свободния пазар. Но трябва да признаем, че той не работи. Неизбежно е, че ще има някакъв вид регулации. И компаниите ще трябва да ги приемат", каза още той.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.