Шефът на Apple: Седенето е новият рак

Шефът на Apple: Седенето е новият рак
Източник: Getty Images/Guliver

Повечето от нещата, които се случват в Apple Park - централата на технологичния гигант Apple, са абсолютна тайна. Наскоро обаче изпълнителният директор на компанията Тим Кук разкри любопитен детайл от работата на служителите.

"Осигурихме на всеки един човек при нас и "стоящо" бюро - бюро, на което може да работи, стоейки прав. Така служителите работят известно време седнали, после известно време прави, което е много по-добре за здравето им", разказа Кук в интервю, цитирано от Business Insider.

Той призова и други началници да направят същата промяна и заяви, че продължителното седене "е новият рак" заради редицата здравословни проблеми, до които води.

Иванка Тръмп и съпругът ѝ спечелили 82 млн. долара за година

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, и съпругът ѝ Джаред са спечелили 82 млн. долара през първ...

"Служителите ни използват Apple Watch да им напомня и 10 минути преди всеки кръгъл час стават да се раздвижват. Отне известно време да се привикне към това, но сега е страхотно", допълва Кук.

Apple Park е наистина впечатляваща централа, за която се говори, че е струвала над 5 млрд. долара. Там служителите разполагат с много екстри, част от тях свързани именно с по-здравословния начин на живот - фитнес салони, спортни занимания, а плодовете, които похапват, идват от собствената овощна градина на компанията.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.