Шефът на БДЖ: Намалихме закъсненията и оптимизирахме локомотивите


Шефът на БДЖ: Намалихме закъсненията и оптимизирахме локомотивите
Снимка: БГНЕС

3798

БДЖ намалява закъсненията на влаковете. Оптимизирахме локомотивите като организация на графика. Товарни превози помогнаха на Пътнически превози. Те отделиха от локомотиви, които се отдават на търговски принцип съответно с договор за взаимни услуги. Освен това е подобрена и ремонтната програма. Отпуснати са средства, с които се подобрява организацията на ремонтните дейности. Това заяви изпълнителният директор на БДЖ Георги Друмев, предаде БГНЕС.

Друмев обясни, че в момента се ремонтират локомотиви на БДЖ - Пътнически превози, с които разполага дружеството и така ще се възстановят липсите за графика.

"В момента липсват осем. Като поехме БДЖ бяха 17. Предвижда се от началото на април, всички необходими единици за графика да са на лице с наши средства. Наваксването става с локомотиви на БДЖ като се подобри и организацията. Има и локомотиви, които са взети от БДЖ - Товарни превози, които са ремонтирани”, обясни Друмев.

Той каза, че закъсненията са няколко вида. Първо, са тези, които са от начална гара - тези закъснения са намалени в пъти. От влизането в сила на новия график от декември до февруари от 556 влака, които се движат средно на ден, закъсненията от начална гара са били 75. Сега са 25 средно за периода. Има и причини и възникнали по време на пътуване. Тези причини, които зависят само от БДЖ, са намалени два пъти - от приблизително 75 на 42.

Средствата за ремонти са оперативни, отпуснати по процедури, които може да се стартират като доставка на необходими резервни части. Процедурите са ускорени и са отпуснати средства, които не са много, но ги има.

Друмев посочи, че от инфраструктурата зависи много транспортният процес. С НКЖИ са проведени много срещи, от компанията помагат за подобряване на качеството на превозите.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички