Шефът на ЧЕЗ за България: Продажбата няма да се отрази на цената на тока


Шефът на ЧЕЗ за България: Продажбата няма да се отрази на цената на тока
Снимка: ЧЕЗ

2326

Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази на цените на тока. Това каза пред журналисти регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал по време на официално пускане в експлоатация на подменения 110-киловолтов кабел „Драгалевци“ и реконструираната подстанция „Витоша“, предаде „Фокус“.

„Цената на ток се определя от регулатора. Ценообразуването е на базата на инвестиционна програма, поддръжка, оперативни разходи. Регулаторът ще прецени, какво ще признае и какво няма да признае. Това няма никаква връзка със собствеността,“ каза той. „Не е вярно, че „Инерком“ е бил част от управлението на дружеството. Оперативното управление на ЧЕЗ винаги е било в ръцете на управителни съвети. Вярно е, че има подписан договор, но това не засяга оперативната дейност“, каза още Крал.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България обясни също, че прекъсването на електрозахранването отново не зависи от собственика на дружеството. „Аз мисля, че правим всичко възможно. Инвестиционната програма на дружеството през последните години надвишава над 100 млн. лева“, посочи той, като отхвърли твърдението, че „ЧЕЗ Разпределение за България“ като компания най-малко изпълнява заявената си инвестиционна програма.

„Последните години ние изпълняваме на най-високо ниво нашата инвестиционна програма. Изпълнили сме програмите за минали години, имаме проекти, както за 2019, така и за 2020 година. Част от проектите отново ще бъдат подмяна на 110-киловолтов кабел, работим по райони. Тази година имаме вече и мрежа от 180 електромери с дистанционно управление“, каза той. Според него нито един изпълнител не може да гарантира на 100% предотвратяването на аварии, инциденти и катастрофи.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички