Шефът на спецпрокуратурата за ареста на Иванчева: Такъв е законът в България

Шефът на спецпрокуратурата за ареста на Иванчева: Такъв е законът в България
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

И на мен ми се иска законите ни да са като румънските и френските, но не са и това не е моя отговорност. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев в коментар относно шумния арест на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Когато Иванчева и Петрова бяха заведени в Спортната палата, бяхме приключили с описа на парите и извършихме личен обиск. По закон няма как заподозрените лица да бъдат отведени, докато не приключи описа (бел. ред. - на парите), категоричен беше Гешев пред Нова телевизия. Щяхме да броим, докато не свършим – такъв е законът в България, а защо е такъв - това е въпрос към Народното събрание. Или го правим както го правят в цяла Европа, или не – или искаме, или не искаме, каза още Гешев в коментар как трябва да се преборим с корупцията.

Ръководителят на Специализираната прокуратура отново поясни, че парите за подкупа не били в кашонче, а посредникът и бивш кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров взел подкупа, завил го в хартия и го донесъл на Иванчева и Биляна Петрова, предал им го, като задържал за себе си част от сумата – 14 000 евро. Не ги арестувахме веднага при предаването, защото щяхте да ме питате защо задържаме две жени, които си седят с друг човек с пари в чантата, обясни Иван Гешев.

В рамките на шегата ми се обадиха приятели да ме питат къде да си оставят колите незаключени, за да им подхвърлят пари. Възможно е и марсианци да са се телепортирали да им оставят парите в колата, всякакви варианти има, но са крайно невероятни, иронизира Гешев. Той добави и, че има записи от СРС и в тях има "всичко, което един прокурор може да мечтае и да иска".

Припомняме, че Гешев е човекът, който е двигател на обвинението по делото "КТБ". Именно той обяви, че няма данни Делян Пеевски да е замесен в аферата и щели да се търсят евентуални връзки с особата на депутата от ДПС в други 24 производства, които касаели отпуснати кредити от КТБ.

Същевременно председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Марина Едрева заяви твърдо, че единственият начин за борба с корупцията е да се подават сигнали. Недопустимо е да дискредитираме институциите заради политически лидери, които не носят отговорност, каза тя. И насочи огъня си към "Нормална държава" на бившия депутат на БСП Георги Кадиев и "всички останали", които сега изоставяли кметицата на район "Младост", защото трябвало да подават сигнали, щом разполагали с такива, а не сега да се оттеглят от Иванчева.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.