Шофьорите на градския транспорт в София плашат с протести

Шофьорите на градския транспорт в София плашат с протести
Източник: Actualno.com/Тодор Маргаритов

За значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър и получаване на възнаграждение за периода на обучение на кандидатите за водачи в градския транспорт настояват от Федерацията на транспортните работници към КТ Подкрепа, съобщава "Дарик".

В писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова от синдикалната федерация заявяват, че има остро напрежение сред работещите в Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт и че времето за решаване на проблемите изтича.

Синдикатът поставя 7 искания, сред които премахване на нощния транспорт, обслужван от Столичния автотранспорт, както и въвеждане на система за управление на трафика и обособяване на бус ленти в столицата. Тези искания са основата на стратегия за справяне с проблемите, по която ще работят синдикалистите, става ясно от писмото им.

Шофьорите посочват, че са в стачна готовност, в случай, че исканията им не бъдат изпълнени.

Междувременно от Съюза на транспортните синдикати към КНСБ обявиха, че в петък ще предложат конкретни мерки за решаване на проблема с недостига на шофьори в градския транспорт и с извънредния труд.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.