Шофьорът на автобуса, обърнал се край Своге, бе привлечен като обвиняем


Шофьорът на автобуса, обърнал се край Своге, бе привлечен като обвиняем
Снимка: МВР

2515

Шофьорът на автобуса, при чиято катастрофа загинаха 17 души, е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура - София, съобщи от институцията. 

Григор Григоров е обвинен в това, че на 25 август 2018 г. в гр. Своге, София област, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, с посока на движение Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 21 ал. 2 от Закона за движение по пътищата: „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26“ и по непредпразливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице и случаят е особено тежък.

Повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, 26.08.2018 г., късно следобяд. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение. Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.

С постановление на главния прокурор разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, където то се осъществява от екип от следователи. В рамките на днешния ден предстоят допълнителни огледи. В същото време, следователи осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Автомобилна администрация“ и търговското дружество – изпълнител на ремонта на пътния участък.

Пред bTV свидетел на катастрофата разказа, че шофьорът на автобуса е бил в шок, дори е искал да се хвърли в реката, но са го спрели. Само няколко души от преминаващите коли по време на катастрофата са се включили към спасителните екипи в Своге, допълни мъжът.

Припомняме, че при тежкия инцидент в събота загинаха 17 души, а над 20 бяха ранени. Сред загиналите има и дете. Повечето обаче са били възрастни хора. Те са се връщали от еднодневна екскурзия, организирана от пенсионерски клуб.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички