Ще бъде създаден Туристически инспекторат


Ще бъде създаден Туристически инспекторат
Снимка: БГНЕС

4096

С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически инспекторат, за да може Министерството на туризма да не чака друг орган да го сигнализира с очевидни неща. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова по повод сигнал за мизерни условия в тризвездния хотел „Чифлика пасас ризорт и спа“ в село Чифлика, предаде „Фокус“.

„Да можем да реагираме незабавно и да не се случва това, на което сме свидетели в момента“, заяви тя и уточни, че промените в закона ще бъдат внесени до месец. „С промените в Закона за туризма, които предстоят, няма да се допуска функционирането на обекти като този в село Чифлик“, изтъкна Николина Ангелкова. Тя обясни, че през 2015 година хотелът е стартирал процедура за получаване на 4 звезди, което му е отказано. „Хотелът е обжалвал заповедта ми за отказ, но естествено е спечелена от нас в съда“, коментира министърът.

„Хотелът използва нерегламентирано в името си „СПА“, а няма сертификат за това по наредбата. Това е още едно нарушение“, посочи Николина Ангелкова. „Ще бъдем безкомпромисни. Ако се правят дори и малки компромиси и изисквания в наредбата не се вземат предвид - това се отразява на качеството на българския туризъм“, категорична бе тя.

„Например миналото лято проверихме 10 хотела, които бяха проверявани от КЗП, съставили сме актове на 9 от тях“, обясни министърът. „Недопустимо е хората да остават излъгани и да се натъкват на такива мизерни условия, както и тези хотели да рекламират по този начин българския туризъм“, посочи Николина Ангелкова. „Съветвам гражданите, които са имали такъв лош опит и са изживявали кошмарно пътуване или почивка - да сигнализират, за да предприемаме мерки“, каза още тя.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички