Ще дадем средно 225 лева за коледни подаръци


Ще дадем средно 225 лева за коледни подаръци
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3111

Средно 225 лева ще отделим за подаръци на близките си за Коледа. Това показват резултатите от проучване на интернет платформа за сравнение на цените.

Сумата ще бъде разпределена средно за шест човека от най-близкото обкръжение. Това са пресметнали потребителите, участвали в проучването, предаде Нова телевизия.

Най-много - по 47 лв. средно, ще дадем за най-близките от семейството. По-скъп подарък ще си позволим и за роднините и колегите. Средно за тях ще похарчим по 35 до 39 лв. Най-малко пари за подарък заделяме за приятелите и познатите, съответно по 25 лв.

"Сега е времето да си отделим една сума. Ако не можем сега, може и декември да събираме. Планираме подаръците. След това общата сума да разпределим между хората, на които искаме да подарим", съветва финансовият консултант Стойне Василев.

Всеки втори от анкетираните смята да заложи на дрехите като най-добър и удачен подарък. Следват парфюмерия, козметика и играчките. Едва 28% са избрали да подарят книги. Все по-често на най-близките подаряваме електроника. Но всеки трети ще зарадва любимите си с книга.

Тази година за подаръци ще сме по-щедри спрямо миналата - ще отделим с 2 лева повече, показват анализите на специалистите.

"Българите обичаме да се показваме, харчим повече, отколкото трябва, просто за да изпъкнем. По-добре да зарадваме човека с нещо дребно или ръчно направено, защото е важен жестът", допълни Стойне Василев.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички