Ще можем да блокираме отделни изпълнители в Spotify

Ще можем да блокираме отделни изпълнители в Spotify
Източник: iStock/Guliver

Приложението Spotify ще въведе опция, чрез която потребителите ще могат да блокират дадени изпълнители. Това предаде The Verge.

Функцията най-просто позволява блокиране пускането на дадени изпълнители, така че песните им никога да не се пускат от библиотеката, класациите, плейлистите и дори радиостанциите в Spotify.

Тя работи за песни на отделни творци, но не и за такива, в които той гостува като втори изпълнител.

През 2017 г. Spotify е решила да не предлага блокиране „след сериозно обмисляне“ на идеята, но в крайна сметка е променила мнението си по въпроса.

Наскоро компанията се оказа под голям натиск да предложи функция за блокиране, след появата на документален филм, който обвинява певеца R. Kelly в сексуално насилие и злоупотреби, извършвани през последните 25 години.

Протестът с хаштага #MuteRKelly помогна за привличане на внимание към обвиненията, а вече се твърди, че RCA Records e отстранила R.Kelly от лейбъла си.

Преди това Spotify премахна изпълнителя от своите специално направени плейлисти, но не предприе по-сериозни действия – музиката му все още е достъпна в стрийминг услугата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.