Ще си купувате нов телефон? Първо прочетете тези 5 съвета

Ще си купувате нов телефон? Първо прочетете тези 5 съвета
Източник: iStock/Guliver

При голямото разнообразие от смартфони в днешно време не е лесно човек да направи избор. Ако ви предстои покупка на ново устройство, ще ви е полезно да се запознаете със съветите на AndroidAuthority.

1. Високата цена невинаги е еквивалент на качество.

Скъпият смартфон е задължително добър? Не е гаранция, особено ако е насочен например към снимките и има добра камера, но на нас ни трябва най-вече телефон за игри и мощният хардуер е по-важен. Или пък ако просто искаме телефон, който да използваме за чат, социални мрежи и някой и друг видео клип. В такива случаи изобщо няма смисъл да се дават хиляди левове за смартфон от висок клас, когато значително по-достъпен модел ще върши същата работа.

2. Не робувайте на марки.

Когато човек е имал добро преживяване със смартфон от даден бранд, то той автоматично поставя неговите нови модели на първо място. Дори е склонен да приеме някои недостатъци само и само да подкрепя същия любим бранд, когато конкурентът има по-добро предложение. Освен това не е гаранция, че големите имена винаги ще предлагат най-доброто. Често по-малки брандове се опитват да компенсират с повече функции и екстри за по-малко пари.

3. Знайте точно какво искате.

Добре е да си направите списък с функциите и характеристиките, които задължително искате. Например смартфон с голяма батерия, смартфон със допълнителен слот за microSD карти, смартфон с качесвтена камера или просто смартфон на добра цена.

4. Не пренебрегвайте по-стари модели.

Нормално е всеки да иска възможно най-новия модел. Но всъщност избирането на малко по-старо предложение може да се окаже добро решение. Така може да се купи по-изгодно смартфон от по-висок клас. Често новите модели не носят кой знае какви промени освен леки обновления в дизайна например, така че реално не се губи кой знае колко от насочването към една идея по-стар смартфон.

5. Обръщайте внимание на промоциите.

Всеки човек винаги иска да плати възможно най-добрата, т.е. ниска цена за новия си телефон. Често обаче еуфорията и желанието за нов смартфон са твърде силни, можем да се поддадем на емоциите и да купим устройството импулсивно от първия магазин. Това коства доста пари, защото понякога разликите в цените могат да са от по няколкостотин лева. Инвестирайте време в разходка по магазините или виртуална такава из сайтовете и сравнете офери, преди да направите покупката.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.