Ще си сътрудничим с Аржентина в сферата на туризма

Ще си сътрудничим с Аржентина в сферата на туризма
Източник: Getty Images / Guliver

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство в областта на туризма между ресорните министерства на България и Аржентина като основа за водене на преговори.

Документът отразява стремежа на двете страни да създадат най-благоприятни условия за ползотворно сътрудничество чрез развитието на различни видове туризъм, което ще се осъществява въз основа на равнопоставеност и взаимна изгода. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. И уточни, че те ще споделят добри практики и опит и така ще допринесат за икономическото развитие и растежа на туристическия си потенциал.

Според оценката на двете страни, България предлага уникални възможности за морски, планински и оздравителен туризъм. Тя има капацитета целогодишно да приема значителен брой туристи и да споделя опит, особено в областта на зимния туризъм.

България и Аржентина ще провеждат консултации на високо ниво и ще разменят информация за качеството на туризма, туристическото развитие и рекламата в сектора. Ще бъдат насърчавани и преговорите за постигане на консенсус по позиции на Световната организация по туризъм към ООН. Двете страни ще си съдействат също при обмена на информация и практики за успешни социални програми в отрасъла, допълват още от МС.

Министерството на туризма на България е готово да ползва положителен пример от опита на Министерството на туризма на Аржентина по стратегиите за маркетинг и реклама и привличането на международни инвестиции в областта на туризма.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 29

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.