Шведският бизнес в България вече има официално представителство – „SweCham Bulgaria“

Шведският бизнес в България вече има официално представителство – „SweCham Bulgaria“
Източник: SweCham Bulgaria

На официално събитие беше даден старт на шведско-българска търговска камара „SweCham Bulgaria”. В редиците на новосъздадената организация влизат едни от най-големите инвеститори на българския пазар. Основна цел на SweCham Bulgaria е развитието на бизнес отношенията между двете страни и спомагане за ползотворното им сътрудничество.

Стремежът на организацията е да се затвърдят и подобрят икономическите отношения между двете държави. SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски граждани, които работят, учат и живеят в България, така и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина, „SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските инвестиции в България“ сподели председателят на новата организация е Стефан Бенгтссон. Пред събралите се представители на шведския и българския бизнес, както и представители на политическия елит, зам. министърът на икономиката Лилия Иванова посочи, че през през миналата година до месец октомври стокообменът между двете държави е на стойност над 300 милиона евро и реализира ръст от 11.3 %. „Бих искала да Ви уверя в готовността ни да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България.“

Посланикът на Кралство Швеция за България – Луиз Бергхолм пожела “Много добър старт на новата година” и добави, че е горда със силното присъствие на шведските компании в България.

Специални гости на събитието бяха представители на шведската държавна организация „Business Sweden”, които направиха кратък преглед на шведско-българските отношения и инвестиции днес.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.