Сидеров и Симеонов се сдобриха поне на думи, Борисов уверява, че коалицията е стабилна


Сидеров и Симеонов се сдобриха поне на думи, Борисов уверява, че коалицията е стабилна
Снимка: БГНЕС

2706

Благодаря на всички колеги, че загърбиха своите междуличностни различия, коалицията се запазва - всичко останало ще е хаос. Това обяви премиерът Бойко Борисов след спешната среща в Министерския съвет, на която присъстваха всички членове на управляващата коалиция, включително Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Коалицията е стабилна, разбрахме се как оттук насетне да работим и да обсъждаме спорните текстове, добави Борисов. Вече изготвихме график за срещите между групите и правителството и се разбрахме да правим компромиси по някои закони в интерес на обществото, обяви премиерът. Той не пропусна да подчерта, че "параметрите, по които държавата работи в момента - финансови, икономически и като БВП, са най-добрите за всички времена" - затова нямало причина да има разпад на управлението. Отделно Борисов изброи какъв успех било европредседателството, колко пари се отпуснали на военни, на МВР, на учители и какви усилия коствало това.

Всеки от нас има своите нерви, всеки е човек - нашите разменени реплики по медиите не бива да се разбират като нещо разрушително, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който стоеше отдясно на Борисов и Цветанов, докато Валери Симеонов стоеше отляво. Сидеров обясни, че тъй като коалицията не можела да се събира "по обективни причини", се стигало до медийни изяви и, че ако "сега се отиде на избори", щяло да има хаос, а и повечето българи не искали предсрочни избори.

Нашите действия не трябва да предизвикват съмнения, че ще има разтурване на управлението. Различия ще има, защото сме различни хора, поясни Сидеров и увери, че по всеки законопроект и по всяко предложение щяло да се говори повече вътре в коалицията, за да се изглаждат противоречията.

Сидеров каза и, че това, което говорил последните два-три дни намерило своя отзвук. Припомняме, че той специално поиска да се спре Закона за шума, инспириран от Валери Симеонов. Лидерът на "Атака" "специално" благодари на Борисов, защото влязал във функцията си на координатор и балансьор.

"Искам да успокоя колегите депутати от БСП, които се притесняваха, че ако се наложи да пада правителството, ще трябва да работят през август месец - да им пожелая приятна почивка, да не се притесняват, правителството е стабилно, мнозинството е стабилно, да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон", завърши лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов обаче не каза нито една дума, а освен това Сидеров се здрависа само с Борисов при краткото изявление.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички