Сидеров: Затварянето на заведения по морето е незаконно и облагодетелства олигарси


Сидеров: Затварянето на заведения по морето е незаконно и облагодетелства олигарси
Снимка: БГНЕС

2896

Затварянето на две от популярните заведения на Черноморието - Cacao Beach и бар "Хедон", разгневи лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той за пореден път разкритикува остро коалиционния си партньор Валери Симеонов, който е основен инициатор на проверките за шума в морските курорти.

"Искам отговор от министър-председателя той оторизирал ли е действия на свои членове на правителството, които да идват тук, да действат като представители на военна хунта и да безчинстват – да тероризират българския туристически бизнес. Правителството пък, ако може да се замисли и да си отговори само – има ли нужда от такова правителство, трябва ли да продължи да управлява?“, заяви пред журналисти в Бургас Сидеров, цитиран от "Фокус".

По думите му бележките, които поставя РЗИ на вратите на заведенията, за да ги спре от експлоатация, са незаконни.

„Тук съм да питам шефа на РЗИ кой им дава право да залепват такива незаконни бележки. Кой дава право на РЗИ да действа като шпиц команда? Кой нарежда на МВР, ресурс на държавни институции, да действа като щпиц команда, като военна хунта, за да убива част от българския бизнес за сметка на друг“, каза още Сидеров.

„Не сме изпратили това правителство във властта да осигурява икономическа територия на едни за сметка на други в туристическия бизнес, сега се запознавам с темата. Кой знае какво е в други, защото истинската власт е в изпълнителната власт. Там е огромният ресурс, там е властовият лост, там са инструментите, с които можеш да съсипеш нечии бизнес, съдба и или да даже територия на някой друг. Това не е пазарна икономика, това не е демокрация", заяви още лидерът на "Атака".

Сидеров ще поиска обяснение утре на заседанието на кабинета командировал ли е министър-председателят Бойко Борисов представители на правителството. Според Сидеров с тези акции се облагодетелстват определени олигарси.

"Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден "Стара планина" ли, за Нобелова награда ли. Всеки, който дойде на власт, пол апартамент в Свети Влас. В техния затворен комплекс не стъпва РЗИ, МВР, там това е табу", коментира националистът.

По думите му членове на правителството почиват в Свети Власт, а там музиката от заведенията "дънела" денонощно.

В РЗИ-Бургас Сидеров вдигна скандал на шефката на дирекция "Обществено здраве", която обаче му отговори, че институцията действа по сигнали, а не по политическа поръчка, предаде bTV.

Припомняме, че вчера вицепремиерът Валери Симеонов потвърди, че две заведения - Cacao Beach и "Хедон", са били затворени след проверки на РЗИ. 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички