Сигнал за поредни нарушения при ремонта на "Граф Игнатиев"

Сигнал за поредни нарушения при ремонта на Граф Игнатиев
Източник: Actualno.com/Тодор Маргаритов

За незаконно строителство по ул. "Граф Игнатиев" сезираха прокуратура от неправителствената организация "Спаси София".

НПО-то е установило, че горе-долу в половината от дните, признати за неработни заради лоши метеорологични условия по време на ремонта, се е работело. По този начин се избягва възможността за избягване на санкция за забавяне. По изчисления на "Спаси София" тя би излязла общо 4,8 млн. лева. Това означава, че е извършвано незаконно строителство, щом се е работило във време, което официално е неработно, заяви Борис Бонев, едно от лицата на "Спаси София".

Бонев изрази опасения, че сумата за това строителство няма да бъде изплатена от евросредсвата, а ще бъде покрита от бюджета на София. Той настоява отговорност да поеме кметицата Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че преди два месеца стана ясно, че регионалното министерство е наложило финансови корекции заради ремонта на "Граф Игнатиев". Заради това Столична община обжалва в съда. Санкциите заради "Граф Игнатиев" дотук общо са 400 000 лева, но може да достигне 1 000 000 лева, каза Йорданка Фандъкова точно след като се разбра за финансовите корекции. Не може да престанем да работим заради някои проектанти и майстори, които не се справят, е тезата на Фандъкова, след като беше попитана дали е доволна от ремонта на "Граф Игнатиев".

Днес стана ясно, че на 30 септември ще стартира съдебният процес срещу бившия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев. Той е обвинен, че е помогнал на изпълнителя на ремонта на "Граф Игнатиев" "Джи Пи Груп" да се облагодетелства.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.