Симеонов избухна: Бардаците в Слънчев бряг получиха поредната министерска подкрепа

Симеонов избухна: Бардаците в Слънчев бряг получиха поредната министерска подкрепа
Източник: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените резултати от проверката на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг.

От тях се разбира, че общо 32 подобни обекта са поставени върху плажната ивица в комплекса Слънчев бряг, без да са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър.

Преместваемите обекти в този курорт са обект на противоборство това лято между ресорния министър Николина Ангелкова и Валери Симеонов.

"За мое голямо съжаление и мин. Нанков се нареди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той обяви заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки аргументите в сигнала, който му изпратих и резултатите от проверката на ДНСК и община Несебър. Същите категорично доказаха обратното: че "Спалнята", "Единият", "Какаовият плаж", "Кубинката" и ресторант "Морето" са незаконни. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа", написа в профила си във Facebook Валери Симеонов.

По думите му регионалният министър Николай Нанков "е включил на задна скорост" и вече не се произнася категорично по законността на въпросните преместваеми обекти, които Симеонов оприличи на молове на плажа.

"Сега вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от мин. Ангелкова (заради което съм сигнализирал прокуратурата, т.к. е в нарушение на ЗУТ и наредбата на община Несебър) и че имали разрешения за поставяне от гл. архитект на община Несебър (издадени също в разрез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.м. и многократно височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и главен архитект се отменят закони и наредби", пише още вицепремиерът. 

Той подчертава, че петте заведения са категоризирани като нощни барове и ресторанти с подписа на Николина Ангелкова, а такива заведения се забранявало да има на пясъка.

"Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на регионалното министерство и ДНСК", допълва Симеонов.


Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.