Симеонов не отговори дали икономическият министър е човек на Пеевски


Симеонов не отговори дали икономическият министър е човек на Пеевски
Снимка: БГНЕС

2609

Вицепремиерът по демографската политика Валери Симеонов отказа да отговори на въпроса дали новият икономически министър Емил Караниколов е бил посочен от депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Говори се и че Нова телевизия е на Бойко Борисов. Вие сигурна ли сте, че не е", обърна се той с въпрос към водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Ани Цолова.

"Вчера се запознах с него, три партии сме в коалицията", каза Симеонов и призова Караниколов да не бъде "демонизиран. Припомняме, че той е официална номинация на "Атака". Въпреки това Симеонов обяви, че се е запознал с икономическия министър едва преди дни.

„Ние няма да позволим да провалим доверието, което ни е гласувано. Освен това аз гледам на целия Министерски съвет като на екип. Един от нас да се издъни, всички сме свършили. Залогът е много голям. Отговорността е много голяма”, заяви още той.

„Нямам никакви взаимоотношения с държавата. Този мотел е ремонтиран цели 10 години, за да бъде пуснат през юни миналата година. В момента там има настанени 15 военнослужещи. Няма да допусна някой да лобира за моя мотел. Мотелът е със 130 места, сега има 15 души. Какво, да ги изгоня, защото са войници ли", така той коментира обвиненията срещу него, че негов мотел е използван с държавни пари за военни, които пазят границата.

Симеонов бе категоричен, че патриотите няма да подкрепят референдума на Слави Трифонов.

По думите му той е спечелил служебна победа покрай изборите за президент. „Ако беше самостоятелен референдум, резултатът щеше да бъде отчайващ. На хората им бяха бутани две бюлетини в ръцете и те не бяха информирани какво правят. Никой да не си позволява да насажда, че след като 2 млн. и нещо са гласували, сме длъжни да подкрепим този референдум”, отсече Симеонов.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички