Симеонов за децата с увреждания: Истината боли, но не се отказвам от думите си

Симеонов за децата с увреждания: Истината боли, но не се отказвам от думите си
Източник: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира обидното си изказване по адрес на децата с увреждания и протестиращите им майки. "Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", написа той в социалната мрежа Facebook.

Припомняме, че той нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени", а децата - "уж болни". Тези определения възмутиха обществото. Майките поискаха оставката на Симеонов, а премиерът Бойко Борисов се извини за думите му от името на правителството. Но не заговори за освобождаването му от поста.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване.

За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст:

„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.“", написа Симеонов.

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания.

Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали.

А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството).

Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", допълни той.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.