Симеонов: Създаде се ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение

Симеонов: Създаде се ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение
Източник: БГНЕС

Основният въпрос на коалиционния съвет във вторник, 25 юни, ще е този за прибързаното поставяне на партийните субсидии на дневен ред. Не би трябвало този въпрос да се решава за 1 седмица и не бива партиите да са като състезателни коне на хиподрум, за да се опитват да угодят на хората, които не разбират.

На директен въпрос дали Симеонов е заплашил, че НФСБ ще напусне управленската коалиция, той отговори, че в писмото до премиера е написано, че се създава ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение за управлението. Бившият вицепремиер визира ДПС и как ГЕРБ "си прави съвещания" с Движението за права и свободи, което е "преформатиране на управлението".

Припомняме, че още в края на миналата седмица стана ясно, че утре сутринта (25 юни) ще има съвет на управляващите партии. На него обаче няма да присъства лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който ще е в Москва.

Шумно ли ще е?

Не давайте думата на нарушители, на рецидивисти, на твърдящи, че представляват цели браншови организации, а на доволни от новите мерките против шума, призова още Симеонов по друга тема, която Нова телевизия счете за по-важна от тази за субсидиите и даде приоритет от 15-тина минути в 20-минутния разговор с лидера на НФСБ.

По въпроса за шума и на питане дали новите законови промени ще задължат полицията да реагира, Симеонов отговори, че "никой политик не е обикалял да дърпа кабели", а той самият с обиколките си давал кураж на институциите да си вършат работата. Между 14:00 и 16:00 и между 23:00 и 08:00 часа правомощията за установяване на прекомерен шум са изцяло на полицията, посочи бившият вицепремиер. Полицията щяла да установява дали има прекомерно озвучаване на открито при сигнал на телефон 112 – полицейският патрул идва и издава писмено разпореждане за прекратяване на шума. При отказ да се изпълни разпореждането, МВР затваря и запечатва съответното заведение за 3 дни, като това става незабавно. Симеонов е убеден, че полицията може да се справи независимо от големината на заведението и броя клиенти. Освен това, полицията може да конфискува озвучителните средства.

Невинаги обслужването на клиентите трябва да е цел на държавния туризъм, каза още Симеонов по отношение на т.нар. алкохолен туризъм и колко силна е България в него. Моята цел е туризмът да стане малко по-доходен, добави той, като уточни, че условията на Черно море предполагат развитие на семейния туризъм.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.