Симеонов: Третото дете ще минава на издръжка на държавата


Симеонов: Третото дете ще минава на издръжка на държавата
Снимка: БГНЕС

2157

Ние ще предложим третото дете на едно българско семейство да бъде дете на държавата. Това не означава, че ще се насърчава безотговорната раждаемост, това е въпрос на оцеляване на българсака нация. Тази нова идея лансира вицепремиерът по демографската политика Валери Симеонов.

По думите му това, което се случи в Асеновград, в момента е снимка на ситуацията в цялата страна. Ситуацията с циганският етнос е изцяло подвластна на действията или бездействията на държавата, категоричен бе вицепремиерът в ефира на БНТ.

"Там, където има кризисни райони, се изграждат полицейските управления. Трябва да се приложат мерки, за да се премахне вредното внушение на определени организации, които внушават на циганския етнос, че има само права, а няма задължения", отбеляза още Симеонов.

Това, което трябва да се приложи, е не само свързано с образованието на циганския етнос. Трябва да се решава най-вече икономическият проблем, проблемът със заетостта, смята вицепремиерът. Държавата ги храни, насърчава ги да раждат деца, за какво да се приобщават, попита риторично Симеонов за интеграцията на ромите.

Ние като общество нямаме интерес да насърчаваме индивиди, които не владеят българския език и са готови във всеки един момент да се обединят със себеподобните и да размахват брадви и сопи на българите.

Слънчев бряг - какво става там?

Нещата са пълен хаос, това е Содом и Гомор, пълна анархия. Така Валери Симеонов обобщи ситуцията в курорта. Ръководството на акционерното дружество нехае за това. Всичко е гарнирано с полупияни деца, които обикалят като стада бизони от кръчма на кръчма, за да изпият поредната чаша фалшив алкохол, разказа какво се случва в Слънчев бряг вицепремиерът след като направил инспекция по късна доба миналата седмица.

Община Несебър успя обаче да разчисти над 200 незаконни обекта. Общината прави това, което е необходимо до момента. Не е достатъчен контролът от страна на Министерството на туризма, уточни Симеонов. Горещо желая да има затваряне на заведения, за да се докаже, че в България има закони и са за всички, каза още вицепремиерът.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички