Синдиците на КТБ ще могат да продават имуществото ѝ непрозрачно

Синдиците на КТБ ще могат да продават имуществото ѝ непрозрачно
Източник: БГНЕС

Разпродажбата на активите на КТБ продължава с пълна сила, като синдиците на банката ще имат възможност да продават имуществото ѝ при непрозрачни условия – с пряко договаряне и без първоначална продажна цена, ако не са успели да ги продадат 3 пъти на публична продажба.

Това предвиждат промени в Закона за банковата несъстоятелност, внесени в парламента от депутати от ДПС и подкрепени от председателя на правната комисия Данаил Кирилов и народен представител от „Обединени патриоти“.

В мотивите не се споменава, че изрично са свързани с фалиралата банка, но е видно, че се цели придобиването на апетитни активи на КТБ при непрозрачните условия на прякото договаряне.

Законодателството и в момента предвижда възможност за пряко договаряне, ако на търгове с явно или тайно наддаване не се яви купувач. За тази цел е нужно разрешение от председателя на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете. Новите поправки премахват дори и този крехък контролен механизъм, давайки право на синдиците директно да продават активи на КТБ на избран от тях купувач.

Още подробности по темата прочетете в Actualno.com.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.