Синът на Пабло Ескобар призова за държавна регулация на наркопазара


Синът на Пабло Ескобар призова за държавна регулация на наркопазара
Снимка: бгнес

5595

Синът на знаменития колумбийски наркобарон Пабло Ескобар призова страната да сложи край на войната с наркотиците и да премине към регулирането на този незаконен, но многомилиарден пазар.

Пабло Ескобар е сочен за най-добре познатия наркодилър в историята, припомня БГНЕС. През 80-те години на XX век той заработва около 30 милиарда долара, доставяйки чрез своят картел „Меделин” близо 80% от целия кокаин, използван в САЩ. Наркотърговецът бе убит през 1993 г. при специална операция на елитна част от колумбийската полиция, а картелът "Меделин" престана да съществува.

"Тази история - да обявите война на проблема с общественото здраве и да излезете на бойното поле с картечници, според мен влиза в противоречие с общочовешките ценности. Аз повече вярвам в регулирането, за да поеме държавата отговорността и контрола върху тези вещества", подчерта Себастиан Марокин на специално организиран семинар от властите в мексиканския щат Тамаулипас.

Марокин, чието истинско име е Пабло Ескобар Еноа, разказа пред събралата се публика за атмосферата на насилие, която е царяла около известния му баща, пише порталът Universal.

"Бих заменил всичкия разкош и богатството за огнище и възможността просто да са бъда близо до баща си", каза синът на наркобарона. Според него за седмица Ескобар старши е печелел около 50-70 милиона долара от наркотиците, но не могъл да се наслаждава на възможностите, които дават тези пари.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички