Скандал между директор на болница и шефа на "Спешна помощ" след отказ за линейка


Скандал между директор на болница и шефа на "Спешна помощ" след отказ за линейка
Снимка: БГНЕС

4324

Сигнал до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев срещу ръководителя на "Спешна помощ" в София д-р Георги Гелев е изпратила д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Става въпрос за случай, при който човек с психични проблеми – клошар, който е пациент в болницата, е със съмнение за хепатит А. Съответно от болницата се търси линейка от "Спешна помощ", но всъщност се стига дотам, че д-р Гелев казва на д-р Гълъбова: "А вие вчера ми върнахте Лудия, нали". Говори се за случай на млад мъж, придружаван от 10 полицаи, който е в силна психомоторна възбуда. Полицаите като видяха какви са условията при нас, сами зададоха какво ще правим, ако той почне да буйства – ами ще отворим вратата, какво, коментира Гълъбова, която се оплака, че лечебното заведение няма изолатор (мека стая, облицована с тапицерия, с видеонаблюдение и 24-часов сестрински пост).

Пред Нова телевизия Гълъбова уточни, че "Св. Иван Рилски" има три линейки на хартия, но де факто два от автомобилите всъщност не са истински линейки. Затова и за пациента с подозрение за хепатит е потърсена помощ от "Спешна помощ".

Гълъбова уточни, че в сигнала до здравния министър не коментира поведението на д-р Гелев, а иска обяснение какво да прави, когато няма линейка, а има спешен пациент. И се оплака, че преди няколко месеца имало случай с починал пациент, който бил изпаднал в кома, но линейката го взела след 3 часа увещания да дойде "Спешна помощ", но мъжът починал в болница "Св. Анна". В сегашния случай д-р Гелев пък и казал болницата ѝ да си купи линейка, щом ѝ трябва спешен медицински транспорт.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички